Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Armand Duplantis: Rád bych si v Ostravě vyzkoušel 6,25 m

27. 05. 2024 | 16:44

Hlavní hvězda letošního ročníku Zlaté tretry Ostrava Armand “Mondo” Duplantis zde bude závodit potřetí. Po svém novém světovém rekordu a dvou závodech v Číně by si rád v úterý večer vyzkoušel 6,25 m.

A_PAL_002321726

O zahájení venkovní sezóny světovým rekordem:

Začal jsem venkovní sezónu výkonem 6,24 m, takže věci jdou samozřejmě dobře. V hale jsem dosáhl hlavního cíle, kterým bylo vítězství na mistrovství světa, ale mé závody byly trochu chaotické, ne všechno bylo na svém místě. Proto jsem hodně nažhavený a motivovaný do venkovní sezóny. Je to olympijská sezóna, takže jste vždy motivovaní, ale také jsem chtěl něco dokázat sám sobě. Věci se teď opravdu dávají dohromady, takže se pokusím pokračovat tímto směrem.

O nadcházejícím mistrovství Evropy a olympijských hrách:

Beru to jednu soutěž za druhou. Olympiáda mám vždy v povědomí, ale žiju v přítomném okamžiku. Je pro mě těžké myslet dál než na zítřek a v úterý chci dát ze sebe to nejlepší a skočit co nejvýše. ME přichází před olympiádou, takže na to myslím víc. Ale příliš nepředbíhám.

O mistrovství světa v ledním hokeji:

trochu jsem sledoval mistrovství světa v hokeji. Doufal jsem, že uvidím jeden ze zápasů živě v Ostravě, ale než jsem dorazil, přesunuli se do Prahy. Včera jsem fandil českému týmu, protože jsem si myslel, že by v zemi byla lepší energie, když zde budu soutěžit. Domácí vítězství je vždy hezké vidět.

O svých tréninkových výkonech:

Na tréninku skáču vysoko, ale ne výše než na závodech. Přes gumu skáču jen málo. Tato disciplína je o překonání laťky, takže si myslím, že je lepší mít nahoře  skutečnou laťku. Je velmi důležité umět ji překonat. Světové rekordy na tréninku nelámu. Nemám stejnou rychlost, adrenalin jako na závodech.

O tom, jak by se mohl zlepšit skok o tyči:

Skok o tyči je velmi krásná disciplína. I lidé, kteří ji nerozumí, mohou ocenit vzrušení a krásný pohyb, který děláme. Není potřeba měnit mnoho. Možná méně lidí v závodech, to by zrychlilo soutěž. Být efektivnější při nastavování laťky a dalších věcí mezi skoky by také mohlo soutěž zrychlit.

 A_PAL_002321870

O tom, že jeho světový rekord měl virtuální hodnotu 6,29 m:

Věděl jsem, že to byl dobrý skok a že jsem měl rezervu. Ale nikdy o těchto věcech nepřemýšlím, jen se snažím překonat laťku. Pokud je číslo přesné, je to povzbuzení. Ukazuje to, že mám ještě rezervy.

O možnosti závodit se Shelly-Ann Fraser-Pryce na 100 metrů:

Stále jsem připraven to udělat. Od roku 2018, kdy jsem běžel 100 m na střední škole, jsem chtěl běžet. Doufám, že to budu moci udělat co nejdříve. Nebude to dřív, než po olympiádě, ale nerad bych to udělal příliš pozdě, abych byl stále v kondici.

O plánu v Ostravě:

Pokud si zajistím vítězství, budu se cítit dobře a podmínky budou dobré, pokusím se skočit co nejvýše. Rád bych si zkusil 6,25 m. Vše záleží na tom, jak se budu cítit. Neplánuji předem, uvidím podle pocitů.

 

[ ...zpět ]

© 2020 Sdružení sportovních klubů Vítkovice, z. s. | made 7M